Keddi evangélium

Kedves olvasó és imádkozó Testvérek!

Akik Jézus sírjához igyekeztek, egy halottnak akartak végtisztességet adni. Szeretetüket akarták kifejezni azzal, hogy Jézus testét illatos füvekkel akartak megszórni. Mindenki más lemondott Jézusról, ők nem. A többieknek meghalt Jézus szava, életműve, tanítása. Az asszonyoknál nem így volt. Amikor valaki meghal, vannak akik fellélegeznek és vannak, akik gyászolnak. Ők páran kora reggel már a temetőbe siettek, hogy végtisztességet adjanak Jézusnak.

Akik Jézushoz ragaszkodnak, azok túllátnak a halálon és igaz lesz a számukra Isten minden szava ezért csodálatos megtapasztalásokat élnek át. A temetőben a menny küldöttei szólítják meg őket: „Miért keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, feltámadott” A szeretetüket és a hitüket Isten szava azonnal megpecsételi. Jézus feltámadott, mert azt életében előre megmondta. Feltámadt, hogy a próféták szava beteljesedjen és hogy a megváltásról szóló evangélium teljessé legyen. Jézus feltámadt, hogy visszamenjen a mennybe és majd eljön másodszor, hogy ítéletet tartson.

Amit tanított még életében azt is beteljesítette. A bűn zsoldja halál, és ő ezt mindnyájunk helyett megfizette a Golgotán. Az Isten kegyelmi ajándéka az örök élet, a bűnbánat és a bűnbocsánat elfogadása után.

Az üres sír mindenkit választás elé állít: Mit mondasz Jézusról? Ki neked Ő? Ha nem hiszel benne, akkor nincs reménységed, ha követed őt, akkor nincs többé reménytelen élet, élethelyzet. Aki befogadja Jézust hit által, annak az üres sír az örök élet kapujává lesz, a döntés pillanatában – azonnal!

A húsvét hétfői igehirdetést azzal fejeztem be, hogy a nagykovácsi templom most húsvétkor üres volt, de ne felejtsük el, hogy húsvét hajnalán a sír is üres volt, mert van feltámadás. Jézus feltámadott és azt mondta: „Én élek, ti is élni fogtok!”

Varga Róbert lelkipásztor.
Csütörtökön folytatjuk.

Comments are closed.