Csütörtöki lelki táplálék

Kedves imádkozó és olvasó Testvérek! 

Sokan megdöbbentek azon, hogy 29-én már advent első vasárnapja van. Az idén ez egészen gyorsan jött. Arra is emlékezünk, hogy 2012. november 24-én volt az új templomunk felszentelése. Együtt örülhetünk annak, hogy azóta szépen megtelik vasárnapról vasárnapra. Remélem, hogy nemsokára megint megnyithatjuk az ajtót és együtt ünnepelhetünk! 

Olvasandó: Luk. 1,46-56 

Mária énekel, miután világosan megértette az angyal által közvetített isteni üzenetet: Nemsokára megérkezik a Megváltó a világba. Azt a kegyelmet magasztalja, amelyben részesült. Egészen különleges szolgálat lett az övé: kihordani és megszülni a Messiás emberi testét. Mária énekel Isten szent nevéről, szentségéről, és arról, hogy a Megváltó azért jön, hogy az embert visszatérítse az Istenhez. Ez egyedül csak Ő tudja megtenni, elvégezni. Emlékeztet bennünket is az éneke által, hogy Isten szeretete kíséri az emberiséget nemzedékről nemzedékre. Ezért nincs még végünk! Énekel és örül, az új kegyelmi szövetségnek. (55.v.)

Mária Istenbe veti bizalmát, hiszen még csak igéret az, hogy eljön a Megváltó. A hit számára Isten ígérete és annak teljesülése egyet jelent. Ezért “magasztalja”  lelke Istent és ezért “örvendez”.

Mi mikor dicsőítettük utoljára Isten? Volt olyan, hogy hálaének szólalt meg a szívünkben, az Ő kegyelméért, bűnbocsátó szeretetért? Emlékezzünk arra, amit már megadott Isten, és alázatos szívvel emlékeztethetjük arra Őt, amit még nem.

Jusson eszünkbe, hogy a karácsony és a húsvét Isten szeretetének és irgalmának a jele és ténye. Az advent szó jelentése: eljövetel. Erre gondolunk, amikor várjuk a karácsonyt. Egyszer véget ér majd az adventi időszak is, és nem lesz több karácsony, mert másodszor is megjelenik az, akit most még csak várunk! Készen vagy erre a találkozásra?

A világban dúló vírus ellenére is áldott készülődést kívánok!

Varga Róbert lelkipásztor

Comments are closed.