Csütörtöki áhitat

Kedves olvasó és imádkozó Testvérek!

Kész a szívem, Istenem, kész a szívem. Hadd énekeljek és zengedezzek! Serkenj föl, dicsőségem, serkenj föl, lant és hárfa, hadd költsem föl a hajnalt! (57. Zsoltár, 8-9. v.)

A Biblia szerint az emberi gondolkodás, döntés és személyiség központja nem az agy, hanem a szív. Jézus ugyanezt mondta: „A szívből származnak…” és egy felsorolást olvasunk arról, hogy milyen az ember szíve az istentelen állapotban (Mt.15,19).

Mindannyiunknak a szíve kész, de mindig az a kérdés, hogy mire? Aki hisz Istenben, annak kész a hálaadásra. Fil. 4, 6-7. Kész az Isten iránti bizalomra, még a legnagyobb baj idején is. 31. Zsolt. 6, 40. Zsolt. 5, 125, 1 Zsolt. Kész az engedelmességre, ha Isten szól, kér, küld, megszólalok, megyek és engedelmeskedem. Az engedelmesség fontosabb minden áldozatnál. 1 Sám. 15,22. Az Istenben bízó szív kész arra, hogy figyeljen Istenre. Luk. 22,46.
Megelégedett szív: elég az Isten kegyelme, bűnbocsátó szeretete és mindaz, amit tőle kap, kapott éppen. Annak a szíve, aki bízik Istenben, kész a szolgálatra. Úgy, akkor és abban, amikor, amire és amiért Isten hívja, küldi, amivel megbízza.

Varga Róbert lelkipásztor

Comments are closed.