Csütörtöki áhitat

Kedves olvasó és imádkozó Testvérek!

Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és váltságul adja életét sokakért. (Mrk 10,45)

Sokakban felmerülő kérdés még ma is: Miért jött Jézus Krisztus erre a világra? A választ többek között ez a bibliai rész adja meg.

1. Tanítani bennünket. Az Isten ismeretére, mert Istentől elszakadt lelki állapotban jövünk a világra, és ha ez így marad, akkor Istent nem ismerve megyünk a kárhozatra, az Isten nélküli lelki állapot örökké tartó helyére. Tanítani akar bennünket állapotunk és valós helyzetünk megismerésére. Hol tartunk az Istenhit kérdésével kapcsolatban? 

2. Azért jött Jézus, hogy megváltson bennünket. Ez azt jelenti, Ő azt akarja, hogy Isten nélküli állapotunkat világosan meglássuk, megértsük, annak következményével együtt.

3. Eljött, hogy a keresztfára szegezze a hitelenségből fakadó, – mert ez az alap bűnünk! – adóslevelünket, és felszabadítson az Isten szerinti gondolkodásra, erkölcsre, életvitelre.

4. Eljött, hogy örök, el nem múló életet adjon annak, aki Őbenne hisz. Azért is jött, hogy aki hisz, az meglássa az Isten dicsőségét, Jézus élete halála, és feltámadása által.

5. Azért jött, hogy azokban, akik követik ők kiábrázólódjék az új élet. Lehet az Isten akarata szerint dolgozni, házasságban élni, gyereket nevelni, becsületes döntéseket hozni, jól gazdálkodni, pénzzel, idővel, a képességeinkkel.

Jézus egész élete szolgálat volt és szolgáló élete végén életét adta váltságul az emberekért. Akkor is Isten dicsősége mutatkozott meg, amikor feltámadt a harmadik napon, és aki hitt benne, az meglátta őt újra. Így lesz ez akkor is, amikor eljön majd másodszor, úgy, ahogyan megígérte. Készítsük a szívünket az ünnepkörre, emlékezve Istenünk irgalmára, hogy Fia volt az igazi, egyetlen, a tökéletes húsvéti bárány, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét! 

Varga Róbert lelkipásztor

Comments are closed.