Találkozás a Tiberiás tengernél

Kedves olvasó és imádkozó Testvérek! 

Olvasandó: János ev. 21,1-14

Húsvét utáni történet az, amit János leírt. Ekkorra már mintegy ötszázan találkoztak a feltámadott Jézussal, és többé senki nem mondhatta azt Jeruzsélemben, hogy Jézus nem támadt fel. Kiderült, hogy minden igaz, amit Jézus életében mondott, tanított és cselekedett.

Alkonyodik és a kép olyan szürke a tóparton, mint a köd. Péter elkeseredetten mondja: “Elmegyek halászni.” A többiek is vele mennek, de azon az éjszakán  nem fogtak semmit sem. Azután eltelik az éjszaka, mint minden éjszaka mindig. Reggel megjelenik Jézus, de dicsőséges testben, ezért nem ismerik fel azonnal. A kép kezd színesedni. Jézus világossá teszi, ő az. “Vessétek ki a hálót és találtok”- a tavon csak éjjel jártak a halak. Nappal a meleg miatt a mély vízbe húzódtak, ahová a halászhálók sem érnek le.

Mindig az a kérdés, hogy megértjük-e Jézus szavát, és engedelmeskedünk-e annak? A csoda feltétele mindig ez. A tanítványok engedelmeskedtek és az üres háló tele lett hallal. Az üres emberi szív, hit által tele lesz Istentől kapott élettel. Isten szava mindig elvégzi azt, amit akar. Engeded, érted, akarod?

Varga Róbert lelkipásztor

Comments are closed.