Mit gyűjtesz?

Kedves olvasó és imádkozó Testvérek!

“hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem törnek be, és nem lopják el. Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is.” (Máté 6, 20-21)

Az emberi természet hajlamos a gyűjtögető életmódra. Késő este adnak egy amerikai sorozatot. Dokumentumfilm ez, amely azokról szól, akik kóros gyűjtögetők. (Ózon TV) A lakásokban térdmagasság áll a szemét,  az üres gyorséttermi műanyag doboz, a játék, a ruha és a műszaki cikkek garmada, rettenetes káoszban. Sok árucikket nem is csomagoltak ki és olyat is lehetett látni, amelyből legalább 5-6 egyforma darab volt.

Akik szenvedélyesen gyűjtögetnek, mindenképpen téves irányban keresnek valamit. Általában pótcselekvés a gyűjtögetés. Hiányzik valami, fölhalmozok abból ami van szükségesnél jóval nagyobb mennyiséget, sőt kórosan sokat, teljesen feleslegesen.

A Lukács evangéliumában (12,20) azt kérdezi Jézus: “Kié lesz mindaz amit szereztél?” Pál apostol világosan írja: “Semmit sem hoztunk a világra és semmit sem vihetünk ki belőle!” (1 Tim. 6,7-8) Az igazi kincs az a Biblia tanítása szerint, ami Istentől kapunk és amit Istennek adunk. Ezért mondta azt Jézus: “Gyűjtsetek kincseket magatoknak a mennyben!” Az Istenbe vetett hit, a tőle kapott békesség, a világos lelki látás és a neki való engedelmesség mind gyümölcsöt terem, és ajándék lehet bárki számára.

Hol keressük a kincseinket, mit tartunk annak? Mire mentünk azokkal, amelyekért annyi mindenre képesek voltunk? Hol a kincsed? Ahol a szíved! Ami a szívedet betölti, az a kincsed, ami a kincsed, az tölti be a szívedet!

Isten karácsony éjszakán az ő legdrágább kincsét küldte el a földre: Jézus Krisztust, aki pedig a legdrágábbat, az életét adta oda értünk. Ő az igazi és egyetlen kincs a számunkra! 

Varga Róbert lelkipásztor

Comments are closed.