Életünk szabásmintája

Kedves imádkozó és olvasó Testvérek!

Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is volt. (Filipp 2,5)

Az indulatokat senkinek nem könnyű kezelni. Nincs olyan ember, akinek ne lennének indulattól fűtött percei. A világ olyanná vált, hogy időnként már csak az indulatos válasz marad. Ez nem azt jelenti, hogy mindenért a világ a a hibás és nem azt, hogy mi nem! 

Indulatainkkal időnként nem bírunk. Az indulatról a legtöbbször mint negatív erő beszélünk, pedig sok pozitívum is lehet benne. Indító erő is lehet, természetesen jó és rossz cél érdekében. Gondolkodásra és cselekvésre ösztönöznek az indulatok, legalábbis jó lenne, ha így lenne. Gondolkodni, mielőtt szólunk és cselekszünk. Az indulat aktivizálja az erőket, az más kérdés, hogy Isten szerinti, vagy Isten ellenes irányba?!

Pál azt mondja:“Az az indulat legyen bennetek, amely Jézus Krisztusban volt!” Milyen indulat volt Jézusban? Istentől való. Önmagát üressé tette Isten Szentlelkének ereje előtt, és szolgai formát vett fel. Szolgált az emberek között, szolgálta az embereket. Így telt el rövid földi élete, amelynek vége a kereszt volt a Golgotán.

Nem élt isteni származásának egyetlen jogával sem. Azért jött, hogy “Ő szolgáljon és életét adja sokakért”. Alázat és engedelmesség, ez volt életének a kerete, szabásmintája, létezésének középpontja, Isten akarata. Isten ezt akarja a mi életünkben is elvégezni.

Varga Róbert lelkipásztor


Amennyiben szeretne az alkalmakról elektronikus hírlevelet kapni, és heti áhítatokat, szíveskedjék az alábbi mezőket kitölteni:






Adatvédelmi regisztrációval rendelkezünk. NAIH adatvédelmi regisztrációs szám: NAIH-96610/2016.

Comments are closed.